Duminică 5 decembrie 2010 în cadrul parohiei a fost inaugurată „Camera îngerașilor”, un spațiu de joacă destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2-7 ani. Scopul acestui loc este pentru formarea copilașilor prin intermediul unor jocuri, cântece și momente educative cu caracter creștin, dând posibilitatea părinților să poată participa la Sfânta Liturghie fără a avea grija copiilor. D-na Anamaria Roșu s-a oferit voluntar pentru a se ocupa de copii care sunt vor fi prezenți. Totodată Sf. Liturghie se transmite în direct și în spațiul destinat copilașilor.
Este un loc în care sunt bineveniți copilași cu vârste cuprinse între 3-6 ani. Întâlnirea noastră are loc într-o încăpere din casa parohială, unde avem în transmisiune directă Sfânta Liturghie. În acest mod, participăm și noi, copilașii alături de cei din Biserică la Sf. Liturghie.
Cum se desfășoară o întâlnire la căsuța îngerașilor?
În prima parte a liturghiei, adică până la predică, fiecare copil își alege un joc de la raft. Sunt jocuri de îndemânare în general, de formare de deprinderi. De ex: turnarea unor substanțe lichide dintr-un vas în altul, jocul cu macaroanele, cu boabele de fasole care trebuie mutate cu ajutorul linguriței sau a pensetei dintr-un vas în altul, diverse jocuri prin care sunt cultivate răbdarea sau atenția celor mici.
Apoi în timp ce părintele spune predica credincioșilor din biserică, și noi urmărim pilda/parabola din duminica respectivă, dar cu imagini, cu figurine, cu planșe desenate. Așa încercăm noi să pătrundem tainele Scripturii, și să extragem învățămintele pe care Isus vrea să ni le transmită nouă copiilor.
În momentul Prefacerii, ne oprim din activitatea noastră, ne rugăm împreună și rostim Cuvintele Mântuitorului: „Luați, mâncați…”
Urmează interpretarea de cântecele religioase, activități practice: Tăiem, lipim, pictăm, în general o temă care are legătură cu evanghelia citită în duminica respectivă, sau în preajma marilor sărbători, teme legate de sărbătoarea pentru care ne pregătim: de ex. Crăciunul, Sf. Paști. De exemplu, discutăm despre ce este pe masa altarului: potir, disc, crucifix, lumânări, tabernacol, după care lucrăm cu aceste obiecte decupate din hârtie lipindu-le în ordinea stabilită.
Apoi rostim împreună rugăciunea „Tatăl Nostru”, așezăm la loc materialele și jocurile pe care le-am folosit, și ne luăm rămas bun până Duminica următoare.
Avem și un panou expus la intrarea în biserică, unde puteți admira micile noastre capodopere, pe care le realizăm în căsuța noastră.
Căsuța îngerașilor e un loc în care ne apropiem mai mult de Biserică, ne obișnuim treptat cu momentele Sf. Liturghii, dar în același timp, limita impusă de vârstă este respectată. Încercăm să ne familiarizăm cu regulile impuse de Biserică, să trăim ceea ce ea ne învață în ritmul nostru, de îngerași.