Sărbătoarea Sf. Iosif – Mesajul Preasfințitului Florentin Crihălmeanu

        Preacucernice părinte Cristian și iubiți credincioși ai parohiei Someșeni,

        Lăudat să fie Isus Hristos!

        Har vouă și pace de la Domnul nostru Isus Hristos!

        Am dorit să vă transmit acest mesaj pentru a vă exprima comuniunea spirituală în această zi de sărbătoare a Sfântului Iosif, patronul Bisericii universale, al Eparhiei noastre și al parohiei Someșeni.

        Preacucernice frate Cristian și iubiți credinciosi, vă mulțumesc pentru amabila invitație de a sărbători împreună hramul parohiei și a petrece un moment de comuniune la acest moment festiv.

        Vizitele pastorale sunt momente de rugăciune împreună și întâlnire în bucurie frățească între păstori și credincioși.

        Situația de urgență prin care trece lumea întreagă și țara noastră ne obligă la respectarea unor norme de protecție si de igienă socială pentru evitarea răspândirii flagelului pandemiei.

        Ca urmare, regret că în acest an nu voi putea răspunde prin prezența fizică invitației Dvs., dar vă asigur de rugăciunea mea pentru întreaga comunitate și de comuniunea spirituală în această frumoasă zi de sărbătoare.

        Suntem invitați să medităm asupra Sfântului Iosif, părintele ocrotitor al pruncului Isus și soțul neprihănit al Preasfintei Fecioare Maria.

        Vă adresez un gând de meditație care să vă dea curaj în aceste zile:

        Viața Sfântului Iosif în Sfânta Evanghelie pare un continuu exil, o continuă călătorie, o permanentă ieșire din sine. Atunci când credea că și-a găsit un loc stabil pentru familia lui, trebuie să pornească din nou la drum, spre un nou proiect de viață, spre un nou orizont ce i se deschide. Disponibil voinței divine, Iosif lasă casa, bunurile, tot ce agonisise și se supune dorinței Domnului. Astfel, treptat, ajunge să înțeleagă faptul că pentru adevăratul credincios, care este la dispoziția Domnului, nu există „acasă” aici pe pământ. Casa lui este acolo unde Domnul îl cheamă sau îl trimite.

        Preacucernice părinte și iubiți credincioși, suntem obligați și noi de urgența împrejurărilor să celebrăm serviciul divin afară, „în exil”, paradoxal lângă bisericile noastre, lăsând la o parte comunitatea și fastul liturgic.

        În aceste momente vă invit să ne înălțăm privirea spre exemplul vieții Sfântului Iosif și să-I cerem să ne dăruiască harul disponibilității, al ascultării și al smereniei, pentru ca astfel cu încredere și speranță să rămânem la dispoziția Domnului. Să ne amintim că și noi suntem chemați să ocrotim prezența lui Isus din sufletele noastre, tezaurul credinței.

        Aceasta  este garanția mântuirii noastre și a dobândirii acelui loc pregătit pentru noi în casa Tatălui, împreună cu Fiul, în comuniunea Spiritului Sfânt, prin mijlocirea rugăciunilor Preasfintei Fecioare Maria, ale Sfântului Iosif, ale Fericitului Arhiereu Iuliu și ale tuturor sfinților, Amin.

        Din suflet vă doresc la mulți ani sfinți și binecuvântați cu ocazia hramului!

        Invocând de la Bunul Dumnezeu cereasca binecuvântare și divina ocrotire de orice rău!

        În comuniune spirituală, cu încredințare în rugăciune

                                                                                            +Florentin