PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI https://www.parohiasomeseni.ro Sun, 25 Oct 2020 18:50:56 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://www.parohiasomeseni.ro/wp-content/uploads/2014/03/cropped-biserica.jpg PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI https://www.parohiasomeseni.ro 32 32 Programul celebrărilor liturgice https://www.parohiasomeseni.ro/programul-ceremoniilor-religioase/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=programul-ceremoniilor-religioase Sat, 11 Apr 2020 05:41:42 +0000 https://www.parohiasomeseni.ro/?p=2092 Sărbătoarea Sf. Dumitru, 26.10.2020, ora 10.00 Sf. Liturghie se celebreaza în biserică cu respectarea normelor prevăzute de autorități. (regulile le puteti vizualiza aici) De asemenea pentru cei care doresc să urmărească liturghia din curtea bisericii vor fi amplasate scaune si un televizor cu transmisia din interior si o boxa în care se va putea asculta […]

Articolul Programul celebrărilor liturgice apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>

Sărbătoarea Sf. Dumitru, 26.10.2020, ora 10.00

Sf. Liturghie se celebreaza în biserică cu respectarea normelor prevăzute de autorități. (regulile le puteti vizualiza aici) De asemenea pentru cei care doresc să urmărească liturghia din curtea bisericii vor fi amplasate scaune si un televizor cu transmisia din interior si o boxa în care se va putea asculta liturghia. Celebrările se vor transmite în continuare pe internet pentru cei care nu pot participa la liturghia de la biserică.

 

Pentru a urmării transmisiile audio, duminica și în sărbători ora 10.00

Pentru a urmării transmisiile Video –  

Linkul video este activ doar în programul transmisilor

        

Programul celebrărilor liturgice de la Biserica Sf. Iosif în perioada 1-15.08.2020

             Duminica si în sărbători

                      Sf. Liturghie de la ora 10.00

            În timpul săptămânii

                    Sf. Liturghie de la ora 8.00

                   Paraclisul Maicii Domnului de la ora 8.45

             6 august – Sărbătoarea Schimbării la Față

                    Sf. Liturghie de la ora 10.00

            15 august – Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

                     Sf. Liturghie de la ora 10.00

 

Lumina Învierii Domnului nostru Isus Hristos să vă umple sufletele de bucurii spirituale!
 

             Hristos a înviat!          

“Ziua învierii, să ne luminăm popoare: Paștile Domnului, Paștile; că din moarte la viață și de pe pământ la cer, Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi, cei ce cântăm cântare de biruință” (Catavasia I a Învierii)

        

            

         Programul celebrărilor liturgice din Săptămâna Luminată 2020

Duminica – 19 aprilie 2020  – ora 10.00 – Sf. Liturghie a Învierii Domnului

Luni – 20 aprilie 2020 – a II-a zi de Paşti                    – ora 10.00 – Sf. Liturghie

Marţi – 21 aprilie 2020 – a III –a zi de Paşti                – ora 10.00 – Sf. Liturghie

Miercuri – 22 aprilie 2020                                           – ora 10.00 – Sf. Liturghie

Joi 23 aprilie 2020 – Sf. Gheorghe                               – ora 10.00 – Sf. Liturghie

Vineri 24 aprilie 2020                                                   – ora 10.00 – Sf. Liturghie

Sâmbătă 25 aprilie 2020                                              – ora 10.00 – Sf. Liturghie

Comunicatul din partea Cardinalului Lucian Mureșan, Arhiepiscop și Mitropolit de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică cu privire la celebrarile pascale 2020 click AICI

      Ceremoniiile religioase se transmit online audio pe  www.parohiasomeseni.ro/live

Contact  email: parohiasomeseni@gmail.com

Biserica Sf. Iosif Someseni is on Mixlr

Articolul Programul celebrărilor liturgice apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Donații https://www.parohiasomeseni.ro/donatii/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=donatii Mon, 30 Mar 2020 11:21:38 +0000 https://www.parohiasomeseni.ro/?p=2072 Laudat să fie Isus! Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să contribuie pentru cheta duminicală, să doneze pentru Biserica Sf. Iosif din Someșeni s-a implementat pe site o platformă de donații cu cardul online securizat 3D. Pentru donații dați click aici Cei care doresc să doneze prin transfer bancar pot să o facă […]

Articolul Donații apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Laudat să fie Isus!

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să contribuie pentru cheta duminicală, să doneze pentru Biserica Sf. Iosif din Someșeni s-a implementat pe site o platformă de donații cu cardul online securizat 3D. Pentru donații dați click aici

Cei care doresc să doneze prin transfer bancar pot să o facă în contul parohiei noastre:

IBAN RO61BTRLRONCRT0282432101

Titular PAROHIA GRECO-CATOLICĂ SOMESENI

 

Vă mulțumim! Domnul să vă răsplătească!

Pr. Cristian Goia

Articolul Donații apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
PROGRAMUL LITURGIC ÎN PERIOADA POSTULUI MARE – TRANSMISII DIRECTE https://www.parohiasomeseni.ro/programul-liturgic-in-perioada-postului-mare-transmisii-directe/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=programul-liturgic-in-perioada-postului-mare-transmisii-directe Sat, 21 Mar 2020 13:24:47 +0000 http://www.parohiasomeseni.ro/?p=1939 Programul în perioada Postului Mare 2020 Se transmite pe internet zilnic după următorul program: Luni-Sâmbătă         ora 8.45 Pricesne         ora 9.00 – Sfânta Liturghie Luni-Vineri         ora 9.45 – Calea Crucii Sâmbătă        ora 8.45 Pricesne        ora 9.45  – Parastas pentru adormiți Duminica şi în sărbători        ora 9.45 Pricesne        ora 10.00 […]

Articolul PROGRAMUL LITURGIC ÎN PERIOADA POSTULUI MARE – TRANSMISII DIRECTE apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Programul în perioada Postului Mare 2020

Se transmite pe internet zilnic după următorul program:

Luni-Sâmbătă

        ora 8.45 Pricesne

        ora 9.00 – Sfânta Liturghie

Luni-Vineri

        ora 9.45 – Calea Crucii

Sâmbătă

       ora 8.45 Pricesne

       ora 9.45  – Parastas pentru adormiți

Duminica şi în sărbători

       ora 9.45 Pricesne

       ora 10.00 -Sfânta Liturghie

Program transmisiuni directe

Lăudat să fie Isus!

Pr. Cristian Goia

Articolul PROGRAMUL LITURGIC ÎN PERIOADA POSTULUI MARE – TRANSMISII DIRECTE apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Sărbătoarea Sf. Iosif – Mesajul Preasfințitului Florentin Crihălmeanu https://www.parohiasomeseni.ro/sarbatoarea-sf-iosif-mesajul-preasfintitului-florentin-crihalmeanu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sarbatoarea-sf-iosif-mesajul-preasfintitului-florentin-crihalmeanu Thu, 19 Mar 2020 17:42:17 +0000 http://www.parohiasomeseni.ro/?p=1927         Preacucernice părinte Cristian și iubiți credincioși ai parohiei Someșeni,         Lăudat să fie Isus Hristos!         Har vouă și pace de la Domnul nostru Isus Hristos!         Am dorit să vă transmit acest mesaj pentru a vă exprima comuniunea spirituală în această zi de sărbătoare a Sfântului Iosif, patronul Bisericii universale, al Eparhiei noastre […]

Articolul Sărbătoarea Sf. Iosif – Mesajul Preasfințitului Florentin Crihălmeanu apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>

        Preacucernice părinte Cristian și iubiți credincioși ai parohiei Someșeni,

        Lăudat să fie Isus Hristos!

        Har vouă și pace de la Domnul nostru Isus Hristos!

        Am dorit să vă transmit acest mesaj pentru a vă exprima comuniunea spirituală în această zi de sărbătoare a Sfântului Iosif, patronul Bisericii universale, al Eparhiei noastre și al parohiei Someșeni.

        Preacucernice frate Cristian și iubiți credinciosi, vă mulțumesc pentru amabila invitație de a sărbători împreună hramul parohiei și a petrece un moment de comuniune la acest moment festiv.

        Vizitele pastorale sunt momente de rugăciune împreună și întâlnire în bucurie frățească între păstori și credincioși.

        Situația de urgență prin care trece lumea întreagă și țara noastră ne obligă la respectarea unor norme de protecție si de igienă socială pentru evitarea răspândirii flagelului pandemiei.

        Ca urmare, regret că în acest an nu voi putea răspunde prin prezența fizică invitației Dvs., dar vă asigur de rugăciunea mea pentru întreaga comunitate și de comuniunea spirituală în această frumoasă zi de sărbătoare.

        Suntem invitați să medităm asupra Sfântului Iosif, părintele ocrotitor al pruncului Isus și soțul neprihănit al Preasfintei Fecioare Maria.

        Vă adresez un gând de meditație care să vă dea curaj în aceste zile:

        Viața Sfântului Iosif în Sfânta Evanghelie pare un continuu exil, o continuă călătorie, o permanentă ieșire din sine. Atunci când credea că și-a găsit un loc stabil pentru familia lui, trebuie să pornească din nou la drum, spre un nou proiect de viață, spre un nou orizont ce i se deschide. Disponibil voinței divine, Iosif lasă casa, bunurile, tot ce agonisise și se supune dorinței Domnului. Astfel, treptat, ajunge să înțeleagă faptul că pentru adevăratul credincios, care este la dispoziția Domnului, nu există „acasă” aici pe pământ. Casa lui este acolo unde Domnul îl cheamă sau îl trimite.

        Preacucernice părinte și iubiți credincioși, suntem obligați și noi de urgența împrejurărilor să celebrăm serviciul divin afară, „în exil”, paradoxal lângă bisericile noastre, lăsând la o parte comunitatea și fastul liturgic.

        În aceste momente vă invit să ne înălțăm privirea spre exemplul vieții Sfântului Iosif și să-I cerem să ne dăruiască harul disponibilității, al ascultării și al smereniei, pentru ca astfel cu încredere și speranță să rămânem la dispoziția Domnului. Să ne amintim că și noi suntem chemați să ocrotim prezența lui Isus din sufletele noastre, tezaurul credinței.

        Aceasta  este garanția mântuirii noastre și a dobândirii acelui loc pregătit pentru noi în casa Tatălui, împreună cu Fiul, în comuniunea Spiritului Sfânt, prin mijlocirea rugăciunilor Preasfintei Fecioare Maria, ale Sfântului Iosif, ale Fericitului Arhiereu Iuliu și ale tuturor sfinților, Amin.

        Din suflet vă doresc la mulți ani sfinți și binecuvântați cu ocazia hramului!

        Invocând de la Bunul Dumnezeu cereasca binecuvântare și divina ocrotire de orice rău!

        În comuniune spirituală, cu încredințare în rugăciune

                                                                                            +Florentin

Articolul Sărbătoarea Sf. Iosif – Mesajul Preasfințitului Florentin Crihălmeanu apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>