PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI https://www.parohiasomeseni.ro Tue, 11 Feb 2020 12:42:49 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 https://www.parohiasomeseni.ro/wp-content/uploads/2014/03/cropped-biserica.jpg PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI https://www.parohiasomeseni.ro 32 32 Intenţiile apostolatului rugăciunii pentru anul 2020 https://www.parohiasomeseni.ro/uncategorized/intentiile-apostolatului-rugaciunii-pentru-anul-2020 Tue, 11 Feb 2020 12:42:49 +0000 http://www.parohiasomeseni.ro/?p=1886 Intenţiile apostolatului rugăciunii pentru anul 2020 Intenţiile pentru apostolatul rugăciunii Aceste intenţii au fost încredinţate de papa Francisc reţelei sale mondiale de rugăciune (Apostolatul Rugăciunii) pentru anul 2020. În decursul anului, fiecare lună este dedicată unei intenţii pentru evanghelizare sau unei intenţii universale. Ianuarie Pentru evanghelizare: Promovarea păcii în lume Pentru ca toţi creştinii, cei […]

Articolul Intenţiile apostolatului rugăciunii pentru anul 2020 apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Intenţiile apostolatului rugăciunii pentru anul 2020 Intenţiile pentru apostolatul rugăciunii

Aceste intenţii au fost încredinţate de papa Francisc reţelei sale mondiale de rugăciune (Apostolatul Rugăciunii) pentru anul 2020. În decursul anului, fiecare lună este dedicată unei intenţii pentru evanghelizare sau unei intenţii universale.

Ianuarie
Pentru evanghelizare: Promovarea păcii în lume
Pentru ca toţi creştinii, cei care urmează celelalte religii şi persoanele de bunăvoinţă să promoveze pacea şi dreptatea în lume.

Februarie
Universală: A asculta strigătele migranţilor
Să ne rugăm pentru ca strigătul fraţilor migranţi, căzuţi în mâinile traficanţilor fără scrupule, să fie ascultat şi luat în consideraţie.

Martie
Pentru evanghelizare: Catolicii din China
Să ne rugăm pentru ca Biserica din China să persevereze în fidelitate faţă de evanghelie şi să crească în unitate.

Aprilie
Universală: Eliberarea de dependenţe
Să ne rugăm pentru ca toate persoanele sub influenţa dependenţelor să fie ajutate şi însoţite.

Mai
Pentru evanghelizare: Pentru diaconi
Să ne rugăm pentru ca diaconii, fideli slujirii Cuvântului şi celor săraci, să fie un semn dătător de viaţă pentru întreaga Biserică.

Iunie
Pentru evanghelizare: Drumul inimii
Să ne rugăm pentru ca aceia care suferă să găsească drumuri de viaţă, lăsându-se atinşi de inima lui Isus.

Iulie
Universală: Familiile noastre
Să ne rugăm pentru ca familiile de astăzi să fie însoţite cu iubire, respect şi consiliere.

August
Universală: Lumea mării
Să ne rugăm pentru toate persoanele care lucrează pe mare şi trăiesc de pe urma acesteia, inclusiv marinarii, pescarii şi familiile lor.

Septembrie
Universală: Respectul faţă de resursele planetei
Să ne rugăm pentru ca resursele planetei să nu fie jefuite, ci împărţite în mod egal şi respectuos.

Octombrie
Pentru evanghelizare: Misiunea laicilor în Biserică
Să ne rugăm pentru ca, în virtutea Botezului, credincioşii laici, în special femeile, să participe mai mult în ariile de responsabilitate din cadrul Bisericii.

Noiembrie
Universală: Inteligenţa artificială
Să ne rugăm pentru ca progresul roboticii şi al inteligenţei artificiale să fie întotdeauna în slujba omenirii.

Decembrie
Pentru evanghelizare: Pentru o viaţă de rugăciune
Să ne rugăm pentru ca relaţia noastră personală cu Isus Cristos să fie hrănită din Cuvântul lui Dumnezeu şi printr-o viaţă de rugăciune.

preluat de pe www.ercis.ro  după Agenda liturgică 2020 editată şi tipărită la Presa Bună, Iaşi

Articolul Intenţiile apostolatului rugăciunii pentru anul 2020 apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
https://www.parohiasomeseni.ro/uncategorized/1819 Sun, 22 Dec 2019 12:51:06 +0000 http://www.parohiasomeseni.ro/?p=1819 Parohia Greco-Catolică “Sf. Iosif” Someșeni, vă urează Sărbători Binecuvântate! Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele și viețile cu bucurie, sănătate și multă înțelepciune pentru anul care vine, iar Lumina sfântă a Nașterii Domnului să vă aducă în inimi pace și bucurii spirituale! „Cu colinde de Crăciun / vă dorim […]

Articolul apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Parohia Greco-Catolică “Sf. Iosif” Someșeni, vă urează Sărbători Binecuvântate!

Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele și viețile cu bucurie, sănătate și multă înțelepciune pentru anul care vine, iar Lumina sfântă a Nașterii Domnului să vă aducă în inimi pace și bucurii spirituale!

„Cu colinde de Crăciun / vă dorim un an mai bun / și cu dragoste creștină / să primiți în dar lumină / zurgălăi de flori de gheață / să vă bucure de viață, / mult noroc s-aveți în toate, / La Mulți Ani cu sănătate!”

Pr. Cristian Goia

 

 

BISERICA GRECO-CATOLICĂ “SF.IOSIF”, SOMEŞENI

 

PROGRAMUL LITURGIC PENTRU PERIOADA

 

SĂRBĂTORILOR

 

25 decembrie 2019 – Miercuri,

                Sărbătoarea Naşterii Domnului                               

                                   – Sf. Liturghie, ora 10.00

           – Moment artistic susţinut de copiii din parohie în prezenţa lui Moş Crãciun

26 decembrie 2019– Joi – a II-a zi de Crăciun

                                – Sf. Liturghie, ora 10.00

27 decembrie 2019, Vineri, a III-a zi de Crãciun,  Sf. Ştefan

                               – Sf. Liturghie, ora 10.00

29 decembrie 2019, Duminica,

            – Sf. Liturghie, ora 10.00

31 decembrie 2019, Marți, Final de an

                           – Sf. Liturghie, ora 20.00

Ceremoniile religioase de sărbători se vor transmite live pe site-ul parohiei. Pentru configurare găsiți detalii la secțiunea live.

Articolul apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Invitație Hramul Mănăstirii Maicii Domnului https://www.parohiasomeseni.ro/uncategorized/invitatie-hramul-manastirii-maicii-domnului Sat, 07 Sep 2019 17:25:29 +0000 http://www.parohiasomeseni.ro/?p=1804 Articolul Invitație Hramul Mănăstirii Maicii Domnului apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>

Articolul Invitație Hramul Mănăstirii Maicii Domnului apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Să mergem împreună la Blaj – 2 iunie 2019 https://www.parohiasomeseni.ro/uncategorized/sa-mergem-impreuna-la-blaj-2-iunie-2019 Thu, 30 May 2019 18:12:19 +0000 http://www.parohiasomeseni.ro/?p=1797 Detalii privitoare la vizita Papei Francisc la Blaj găsiți pe siteul https://papafrancisclablaj.ro/ IMPORTANT pentru pelerinii care vor merge duminică, 2 iunie, la Blaj, pentru a se face părtași bucuriei vizitei Sfântului Părinte Francisc și ceremoniei beatificării celor 7 episcopi greco-catolici uciși pentru credință: Comunicat: Puncte de acces pe Câmpia Libertății Blaj https://papafrancisclablaj.ro/comunicate/comunicat-puncte-de-acces-pe-campia-libertatii-blaj/ 1. – informații […]

Articolul Să mergem împreună la Blaj – 2 iunie 2019 apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>
Detalii privitoare la vizita Papei Francisc la Blaj găsiți pe siteul https://papafrancisclablaj.ro/

IMPORTANT pentru pelerinii care vor merge duminică, 2 iunie, la Blaj, pentru a se face părtași bucuriei vizitei Sfântului Părinte Francisc și ceremoniei beatificării celor 7 episcopi greco-catolici uciși pentru credință:

Comunicat: Puncte de acces pe Câmpia Libertății Blaj

1. – informații cu privire la ORA DE SOSIRE (a se lua în calcul posibilitatea unor ambuteiaje în trafic și a unui timp de așteptare la intrarea în Blaj):
Anunț: ”Pelerinii care vor veni la Blaj în data de 2 iunie 2019 cu autocare, microbuze și autoturisme personale, SUNT RUGAȚI SĂ AJUNGĂ LA BLAJ PÂNĂ LA ORA 7”.
2. – informații despre RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE și cu privire la PARCĂRI AMENAJATE ÎN MUNICIPIU – Comunicat oficial: https://papafrancisclablaj.ro/stiri/pregatiri-in-grafic-pentru-vizita-papei-francisc-au-fost-anuntate-restrictiile-pentru-2-iunie/
3.- Programul religios-cultural organizat pe CÂMPIA LIBERTĂŢII de la BLAJ, în data de 2 iunie 2019, cu prilejul vizitei Sfântului Părinte PAPA FRANCISC: https://papafrancisclablaj.ro/comunicate/programul-religios-cultural-organizat-pe-campia-libertatii-de-la-blaj-in-data-de-2-iunie-2019-cu-prilejul-vizitei-sfantului-parinte-papa-francisc/
Să mergem împreună pe ”pământul sfânt” al Blajului cu inimi deschise revărsării de har în momentul așteptat și fericit al încununării în glorie a Martirilor noștri!
Hristos a Înviat!

 

Articolul Să mergem împreună la Blaj – 2 iunie 2019 apare prima dată în PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ, “SF. IOSIF” , SOMEŞENI.

]]>